Sluit menu

Ontdek BLUE Wellness Helmond

Plattegrond

Mint stoomcabine

Kelo sauna 65ºC

Panorama sauna 85ºC

Opgiet sauna 85ºC

Infrarood sauna

95 graden sauna

Douches

Verwarmd binnen zwembad

Verwarmd buiten zwembad

Afkoelzone

Kruidentempel

Whirlpool

Wisselbaden

Dompelbad

Lounge

Terras

Restaurant

Rasul cabine

Hammam

Cocoon rustruimte

Ligweide

Oosterse rustruimte

Beautycentrum

Ontdek BLUE Wellness Helmond

Ben je benieuwd naar hoe BLUE Wellnessresort Helmond eruit ziet? Bekijk onderstaande video om alvast een indruk van het resort te krijgen!

 

Reserveer direct

Plattegrond

BLUE Wellnessresort Helmond heeft maar liefst 21 sauna- en wellnessfaciliteiten, zowel binnen als buiten. Bekijk hier de plattegrond.

Download plattegrond

Mint stoomcabine

De aangename warmte in het stoombad opent de poriën waardoor de mintdampen een diep reinigend effect geven. Het bevordert de elasticiteit en soepelheid van de huid. Daarnaast heeft de stoom een heilzame werking op de luchtwegen. Bij zwangerschap wordt deze cabine afgeraden i.v.m. de mint geur.

Reserveer direct

Kelo sauna 65ºC

Panorama sauna 85ºC

Vanuit de panorama sauna heb je een fantastisch weids uitzicht over Helmond. Je waant je vanaf de hoogste etage echt in alle rust. Je laat letterlijk de stress en spanning 'achter' je en kijkt toe naar de stadsdrukte beneden.

Reserveer direct

Opgiet sauna 85ºC

In deze sauna worden dagelijks opgietrituelen verzorgd. Tijdens een opgieting verspreidt de saunameester ijs met een heerlijke geur door de sauna. Hierbij stijgt de luchtvochtigheid en de gevoelstemperatuur. Elke opgietsessie is weer een sprankelende ervaring die alle zintuigen prikkelt. Tijdens opgietsessies is stilte gewenst. Op momenten dat er geen opgieting plaatsvindt is de sauna vrij toegankelijk en kun je gesprekken voeren. De temperatuur in deze sauna is 85ºC.

Reserveer direct

Infrarood sauna

De infrarood sauna is een milde warme ruimte. De werking van deze sauna is gebaseerd op infraroodwarmte. Deze dieptewarmte dringt tot diep in de huid door. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen spieren heerlijk ontspannen. 

Doordat de warmte tot diep in de huid door dringt worden de afvalstoffen in je lichaam snel afgevoerd.

Reserveer direct

95 graden sauna

Douches

Verspreid over het resort tref je verschillende doucheruimtes aan. Alle douches kunnen naar wens in temperatuur worden ingesteld.

Reserveer direct

Verwarmd binnen zwembad

In ons verwarmde binnen zwembad is het tussen de saunarondes door heerlijk toeven. Vanuit het binnen zwembad kun je direct doorzwemmen naar het buitenzwembad.

Reserveer direct

Verwarmd buiten zwembad

In ons verwarmde buitenbad is het tussen de saunarondes door heerlijk toeven. Aan de rand van het zwembad bevindt zich nog een apart whirlpool gedeelte.Het water is altijd lekker warm waardoor het er in alle seizoenen heerlijk genieten is.

Reserveer direct

Afkoelzone

Na een warme saunaronde is het lichaam toe aan de nodige verkoeling. Naast de douches die verspreid over het resort te vinden zijn, kun je er ook voor kiezen om bij de afkoelzone in het resort je lichaam af te koelen.

Reserveer direct

Kruidentempel

Zachte muziek, gedemt licht, water van 36°C en een heerlijke geur zorgen voor een diepe ontspanning van het lichaam.
In de kruidentempel vinden op bepaalde tijden per dag floatationsessies plaats. Aan floatation kun je kosteloos deelnemen. De tijden worden in het resort kenbaar gemaakt.

Reserveer direct

Whirlpool

De whirlpool bevindt zich midden in de saunatuin. Vanuit deze whirlpool heb je uitzicht over de saunatuin, het terras en het buitenzwembad. Het warme water in combinatie met de massagestralen hebben een positieve invloed op spieren, je gemoed en op de bloedsomloop.

Reserveer direct

Wisselbaden

De wisselbaden bevinden zich centraal naast het binnen zwembad. Het warme water verlaagt de bloeddruk en verwijdt de bloedvaten van het lichaam. Het koude water verhoogt de bloeddruk en vernauwt de bloedvaten van het lichaam. De zogeheten pompbeweging (eerst het warme bad, vervolgens het koude bad) is goed voor de weerstand, stimuleert de bloedsomloop, verkwikt het lichaam en werkt therapeutisch. Je mag meedere keren achter elkaar de pompbeweging maken. Het wisselbad is niet bedoeld om af te koelen na een saunaronde.

Reserveer direct

Dompelbad

Na een aantal minuten in een warme sauna heeft het lichaam behoefte aan verkoeling. Dit kan in de buitenlucht, maar het is ook zeker aan te raden om je lichaam onder te dompelen in een koud dompelbad. De wisseling tussen warmte en kou stimuleert de bloedsomloop. Neem wel eerst een douche voordat je de baden gebruikt.

Reserveer direct

Lounge

In de lounge kun je genieten van een drankje aan de bar, een lunch of uitgebreid diner. De gerechten op onze menukaart zijn vers en worden met grote passie bereidt. De sfeer en het stijlvolle interieur maakt deze lounge the place to be om culinair te genieten. Op een zonnige dag kun je op het terras genieten van een verfrissende smoothie of een lekkere snack. Je hebt meteen een mooi uitzicht op de buitenspa.

Onze menukaart

Terras

Bij goed weer serveren wij je drankje en/of snack op het buiten terras. Je hebt daarbij een fantastisch uitzicht over de saunatuin.

Onze menukaart

Restaurant

In ons wellness restaurant kun je genieten van een drankje aan de bar, een lunch of uitgebreid diner. De gerechten op onze menukaart zijn vers en worden met grote passie bereidt. De sfeer en het stijlvolle interieur maakt dit restaurant the place to be om culinair te genieten. Op een zonnige dag kun je op het terras genieten van een verfrissende smoothie of een lekkere snack. Je hebt meteen een mooi uitzicht op de buitenspa. Let op! Het restaurant is alleen bereikbaar via een trap en is hierdoor niet bereikbaar voor mindervalide personen of personen in een rolstoel.

Onze menukaart

Rasul cabine

Rasul is een Oriëntaals reinigingsritueel met klei. In het stoombad breng je eerst een lichaamsscrub aan om vervolgens de klei over het lichaam te verdelen. Tijdens het indrogen van de klei trekken enzymen en mineralen in de huid.  Tegelijkertijd worden afvalstoffen uit de huid in de klei opgenomen. Een warme douche verwijderd de klei en de lichaamsscrub verwijderd de dode huidcellen. De poriën sluiten zich weer door het nemen van een koude douche. Het ritueel eindigt met een heerlijke olie die het lichaam een fluweelachtig gevoel geeft. Na afloop ontvang je van ons een glaasje thee. De rasul wordt begeleid door een van onze wellnessmedewerkers en duurt ongeveer 30 tot 50 minuten.

Deze ruimte is alleen toegankelijk tijdens een rasulsessie. Wanneer je gebruik wilt maken van de rasul kun je een plek reserveren bij onze receptie.

Reserveer direct

Hammam

Hammam is een eeuwenoud reinigingsritueel dat zijn oorsprong kent in Centraal-Azie. Wij reizen met je mee naar de mooiste plekjes en je lichaam en geest komen in diepe ontspanning. Tijdens de Hammam behandeling word je onder andere gescrubd, ingezeept en heerlijk gemasseerd. Na deze reis voel je je weer als herboren. Je kunt kiezen uit verschillende hammam bestemmingen.

Reserveer direct

Cocoon rustruimte

De cocoon rustruimte valt in de categorie: 'Als-je-hier-eenmaal-in-ligt-wil-je-er-niet-meer-uit'. Een unieke rustruimte met allemaal verschillende cocoons. Per cocoon kunnen maximaal 2 personen heerlijk relaxen. De perfecte locatie om even een dutje te doen, een boek te lezen of om weg te dromen bij de rustgevende muziek. Iedere cocoon beschikt namelijk ook over haar eigen koptelefoon met keuze uit diverse muziekstijlen.

Reserveer direct

Ligweide

Met mooi weer kun je heerlijk wegdrogen op de ligbedjes in onze uitgebreide saunatuin.

Reserveer direct

Oosterse rustruimte

De Oosterse rustruimte is een perfecte plek om even tot rust te komen. In deze ruimte bevinden zich Fatboykussens- en hangmatten waarin je heerlijk kunt wegdromen. Neem plaats en stress en spanningen glijden direct van je af.

Reserveer direct

Beautycentrum

Wellnessresort Helmond beschikt over een uitgebreid beautycentrum waar je terecht kunt voor gezichtsbehandelingen, huidverbetering en massages. De beautyspecialistes werken met het Italiaanse beauty topmerk [ comfort zone ].
Je bent van harte welkom; ook als je geen gebruik wilt maken van de saunafaciliteiten. Neem eens lekker tijd voor jezelf, kom langs en ontdek welke behandeling jouw het beste past.
 

Reserveer direct